Monday, 2 May 2011

Basikal Ku buat hal lagi....

Tercabut lagi pengayuh Ku

Ini pulak Bro.Harris PUNYE problem ...Basikalnyee

Ini anak sulong ku

Ape Cite ni..

Senyum je lah...

Maafkan aku, sahabat2 kerana hampir 2 minggu aku tak update my blog..sorry busy ya amat.. minggu lepas aku terpaksa mengikuti kursus Pidato di Kem.Naka Padang Terap Kedah.

Apa2pun semoga allah swt memberi kesihatan dan keberkatan kepada aku..untuk meneruskan cite sebagai paparan kepada mereka yang suka atau tak suka.. semoga cite ini memberi ketenangan buat semua..

Berbalik kepada sukan yang aku gemari ini, minggu cuti panjang, sempena hari pekerja, anak sulong ku pun ada di rumah, balik dari Terengganu ( cuti ),dia mengajak aku membuat kayuhan basikal..aku pun setuju. Pagi 30 april 2011 aku bersama anakku dan rakan kayuhan Bro.Harris ..membuat kayuhan santai sekitar BTP. Belum sempat nak rancang kayuhan ke BCH (Bandar Country Homes), tuk,tuk turun je dari bukit PCP menghala jalan Utama, tiba2 Basikal Bro.Harris tayar gelong bila check .... "bring yang memegang batang sharp dah longgar" so ...tolak je basikal ...

Aku pun bersama anakku meneruskan kayuhan.... nasib pula tak menyebelahi .... bila basikal aku pulak yang tercabut pengayuh berhampiran pondok pengawal keselamatan di BTP... penat juga rasanye kerana aku terpaksa tolak basikal ke rumah... kesian anakku kerana terpaksa ikut aku berpatah balik...

Wah gelak besar nampaknye Bro.Harris bila aku cite, kerosakan basikal yang aku hadapi..., inilah kata orang " pengalaman mengajar kita erti kehidupan".

"HIDUP TAKAN BERERTI, JIKA TIADA UJIAN"


1 comment:

Org kg said...

Belantan dari cerita hari tu tak bawa balik ke? Kalau ada, boleh juga digunakan. Asal dapat masukkan pedal ke dalam, dah boleh kayuh lagi kot.

Berjalan kaki pun satu cara untuk bersenam, kan!